Kışlık Ekose Fırfırlı Bluz

Hani mikrofona tıklanır da bir iki ses kontrol ses kontrol denir ya bende arada bir ses vermeye çalışıyorum:) Kış ayları benim için baya yorucu ve yoğun geçiyor. O yüzden ne kadar sıcak olsa da yazı iple çekiyorum. Hem yazın dikişe daha fazla vakit oluyor. Şimdi de dikişten vazgeçilmiyor tabi. İstediğim hızda olmasa da bir şeyler yapıyorum. Tabi bir bluz elimden bir ayda çıkıyor o başka:)
Vaktim olsa kursa gitmeyi çok isterdim. Aklımda bir sürü dikilecekler listesi var. Orada dikiş dikmek daha planlı oluyor. Kurs ortamında da dikiş dikmeyi seviyorum. Ama maalesef hiç vakit yok.
Bir hafta oldu kızım geldi. İki gün sonra gidecek. Diyorum ki Elif böyle iyiydik. Gelmeler iyi de gitmeler olmasa:(

Bu arada neredeyse bluzu unuttum. Bu bluzu geçen sene diktim. Kalıp 48 beden. Modelde değişiklik yok. Bir ara önünü tamamen pat yapmayı düşündüm ama bu seferde amaan bu da böyle kalsın dedim. Yaka manşet ve robayı verev kestim. Ekoseyi zaten hep severim. Onun için bu bluzu da seviyorum.

Bir de farkettim ki 100. yayınımı girmişim şimdi. Benim gibi kaplumbağa hızında giden biri için büyük başarı:))
Hepinize hayırlı günler.Allaha emanet olun. Görüşmek üzere...





                                   
                                    2010 şubat burda

Türkan'a Özgü ve Mesude'nin Günlüğü'nden Çekiliş

Sevgili blog arkadaşlarım. Türkan'a Özgü ve Mesude'nin Günlüğü çekiliş düzenlediler. Katılmak isteyenler aşağıdaki linklerden ulaşabilir. Kendime bol şans :)



http://turkanaozgu.blogspot.com/2013/11/hediyeler-begenilmedi-galiba.html



http://mesudeningunlugu.blogspot.com/2013/11/bu-benim-ikinci-hediye-cekilisim.html

Metal Düğmeli Takım


Dün günlerden sonra dikiş makinemin başına oturdum. Biraz sökük ve tamiratlar birikmişti. Okul saatim geldiği için yarısını bitiremedim. Yine de iyi oldu. Özlemişim kendilerini.Bugün de kaldığım yerden devam.Sonra da mahallede Bursa kumaş pazarı var,ona şöööyle bir yol uğratayım diyorum. Ne zamandır kumaşçıya da gitmedim.Belki evdeki yığına yeni arkadaşlar eklerim:) 

Bu takım da önceki dikişlerimden. Önceki derken çok da eski değil. Kalıbını bir arkadaştan bende olmayan Burda sayısından çıkarmıştım. Bazen arkadaşlardaki beğendiğim kalıpları çıkarıyordum. Gün geliyor lazım oluyor.

Model 48 beden. Kalıba göre pek değişiklik yapmadım. Sadece cep torbası eklemedim. Pantolon ise 50 beden. Tunikte olduğu gibi spor dikiş çektim. Kalıp her zaman kullandığım bir kalıbım var o. Pantolonlarda çok cep çalışmıyorum. Nasıl olsa uzun tuniklerle giydiğim için. Bu tunik çok talihsizlik yaşadı. Dikerken overloğa kaptırmıştım. Bazen öyle şanssızlıklar oluyor. Onun için kumaşı yetirmede bayağı zorlandım. Özellikle kolları istediğim gibi olmadı. Yine de arada bir giyiyorum. Dökümlü bir kumaş. Üzerimde fena durmuyor.Manşetteki biye ne alaka derseniz orasında da vardı overlok izi kapatmak için.

Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere.



                   





Boool Paça Pantalon

Herkese hayırlı musmutlu günler diliyorum.

 Yoğun bir iş gündemim var bugün. İnşaAllah yavaş yavaş temizlik işlerini bitirmek üzereyim.
Pazartesi, salı, perşembe okul günlerim. Bugün akşam 5 te okula koşturacağım. Bu sene daha çok elişi yapıyoruz. Suluboyalar, kartlar, oyun hamurları ve daha birçok şey. Elim yüzüm boya eve geliyorum. Resmen çocukluğuma döndüm. İnşaAllah ilerde yaptıklarımı bir postla yayınlıycağım.

Bu pantalonu dikerken modeline karar verip dikmemiştim. Yeşil çizgili bluzun hemen arkasından dikmiştim. Kumaşı da kızıma yaptığım atölye önlüğünden artan parça idi. Kalıp 50 beden. Pijama kalıbı. Normalde belini lastikli yapacaktım ama kumaş likralı, öyle dökümlü değil. Sert bir kumaş. Kaba duracağını düşündüğüm için üst kısmını daraltıp kemer taktım. Yandan fermuar koydum. Kumaşı masaya serince neden omasın deyip, paçalarını kumaşın verdiği kadar alabildiğince genişlettim. Uzun tuniklerle giyince pantalon etek havası veriyor. En çok da yeşil çizgili bluzla kullanıyorum. Lacivert detayı olduğu için birbirine daha çok yakıştırıyorum.

Sağlıcakla kalın. Görüşmek üzere...





(2009 Kış Büyük Beden Burda)

Çizgili Yeşil Tunik

Çarşamba günü sabahtan beri internet bağlantımız kesikti. Evdeki tadilat işleri dolayısıyla bağlantıyı kesmek zorunda kalmıştık. İş bitip bağlayınca çalışmayacağı tuttu hayırsızın:) siz benim dilimden anlamazsınız bana dokunmayın dedi. Neyse en sonunda ustası geldi yaptı. Tadilat işleri bana yoğun temizlik işleri olarak geri döndü. Birde o yorgunlukla okuluma yarıştım. Daha da tam anlamıyla bitiremedim. Bu evin bir düzene girmesini istiyorum artııık. Baydı baydı  beni:( Neyse Rabbim sağlık sıhhat versin de kendi işimizi kendimiz görelim. O da bir niğmet..
 
Gelelim tuniğe. Önceki diktiklerimden. Kalıp 48 beden. normalde bunun kalıbı dergide elbise modeli olarak verilmiş. Ben biraz boyunu kısaltıp tuniğe çevirdim. Etek kısmını böyle geometrik çevirmemi kurs hocam önermişti. Benim de çok hoşuma gittiği için öyle yapmıştım. Tunik bana o zaman 6 liraya mal olmuştu. kumaşı biraz likralı. Benim çocuklar ne fenalar. nelere benzetmediler ki zavallı kumaşımı. daltonlar oldu, gaffurun pijaması oldu. Çocukların eğlencesi oldu yani :)
 Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere...







(2009 Büyük Beden Yaz Dergi)

1 mim dir 2 mim dir 3 mim dir

Sevgili blog arkadaşım reyhane tarafından mimlenmiş bulunuyorum. Bu benim üçüncü mim. Aslında baya oldu ama anca fırsat bulabildim. Bu hafta evde yoğun tadilat işlerimiz var. Didim ki benim evlilik cüzdanım eskidi didim. O da olsun benimki de öyle didi.

Sorular şöyleydi :
1. Bloğunun adı nereden geliyor ?
Cevap : Dikiş ağırlıklı bir blog olduğu için ona uygun bir ad bulmam gerekiyordu. Aklımda bir sürü isim vardı ama onların hepsi kullanılmış.. Dikiş dünyası ve dikiş dünyam adlarını da bana bırakmışlar :)

2. Nasıl bir düğün istersin ?
Kır düğünü, salon düğünü, havuz başı, deniz kenarı vs.
Cevap : Benimki tabi ki çok gerilerde kaldı ama havuz başı ve deniz kenarı ilginç olabilirdi:)

3. Gelinliğini dantel mi , tül mü , saten mi tercih edersin ?
Cevap : Prenses model gelinlikler, şööyle kabarık kabarık, tül üzeri dantel.

4. Gelin tacı mı toka mı , çiçek mi , tarak mı , duvak mı şapka mı ?
Cevap :  Benim gelinliğim  taç ve duvaklı idi. Gelinlik + taç + duvak. Aaa yine aynısını seçmişim:)

5. Düğün konseptleri arasından beğendiğin trendler neler ? Hangi renk bir düğün istersin ? 
Cevap : Bunu hiç hayal etmemiştim. Şimdi hayal ediyorum. Baştan aşağı uçuk pembe her şey ama her şey masalar , örtüler , çiçekler , süsler pasta .yeşillikler içinde. iki tarafı çiçeklerle süslenmiş nikah masasına giden kısım ve daha birçok uçuk ayrıntı:)
6. Kendini nasıl tanımlarsın ?
a) Romantik/vintage  b) modern/sade  c) geleneksel/ihtişamlı d)renkli/enerjik
hepsinden azar azar, karınca kararınca  oluşmuş bir kişilik
ve de bu mimi cevaplamak isteyen arkadaşlar
Size paslıyorum. Sağlıcakla kalın. Görüşmek üzere.